Holdfény magyar előzetes – Februártól az Oscar favorit a hazai mozikban

Holdfény magyar előzetes – Februártól az Oscar favorit a hazai mozikban

Holdfény magyar előzetes

Február 16-án a magyar mozikban is bemutatásra kerül az év egyik legjobbnak tartott és legjobban várt filmje, Barry Jenkins Holdfény (Moonlight) című alkotása a Vertigo Média forgalmazásában.

A Holdfény az idei év egyik legnagyobb szenzációja, az Oscar-díj egyik kiemelt favoritja. Szeptemberi világpremierje óta eddig több mint 70 díjat nyert, s további, száznál több elismerésre terjesztették fel. A Holdfényt hat Golden Globe-díjra jelölték (legjobb dráma, rendező, forgatókönyv, férfi mellékszereplő, női mellékszereplő, zene), továbbá 6-8 Oscar-jelölést jósolnak a filmnek, többek között a legjobb film, rendező, adaptált forgatókönyv kategóriákban.

Little, Chiron és Black. Három név, melyek ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelölik meg, végigkísérve jellem- és személyiségfejlődésének legfontosabb részeit. A kisgyerek Little Miami leszakadó részén él egyedülálló és drogfüggő anyjával. Itt ismerkedik meg a drogdíler Juannal, és a felnőtt férfival barátságot köt a saját korosztályából kitaszított fiú. A tinédzser Chiron a nemi érés szakaszába lépve keresi identitását. Végül a felnőtt, kigyúrt, harmincas Blackkel zárul a történet, aki képes szembenézni múltbeli énjével és korábbi traumáival. Vajon mik azok az események, amelyek a legnagyobb hatással vannak életünkre? Kik befolyásolják leginkább a jellemünket? Ezekre az univerzális kérdésekre próbál választ találni Barry Jenkins lírai filmje. A Holdfény időtlen történet az emberi kapcsolatokról és önmagunk megismeréséről.

Holdfény magyar előzetes


Barry Jenkins második nagyjátékfilmjének világpremierje az Oscar-díj előszobájának számító Telluride Nemzetközi Filmfesztiválon volt. A Holdfény azóta több mint 70 díjat nyert, s további, száznál több elismerésre terjesztették fel. A Brit Független Film díjátadóján a legjobb nemzetközi független film díját nyerte, a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjas lett. A film hatalmas szakmai siker a kritikusok körében is, a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége négy díjjal jutalmazta a filmet (legjobb film, rendező, mellékszereplő és operatőr), és a bostoni, New York-i, torontói, San Franciscói filmkritikusok szerint is az idei év legjobb alkotása.

A Holdfény mellett a Vertigo Média forgalmaz két másik, Golden Globe-ra jelölt filmet is: a Sing Street a legjobb vígjáték/musical kategóriában, az Életem Cukkiniként pedig a legjobb animációs film kategóriában esélyes a Golden Globe-ra. A Sing Street mozibemutatója nyáron volt, az Életem Cukkiniként január 26-tól látható a magyar mozikban.

Láttad már az új videónkat? Friss hírek a filmvilágból!

Facebook Comments
Megosztás