A Nagy Fal kritika

A Nagy Fal kritika

A Nagy Fal kritika

Január 5-én debütált a hazai mozikban Zhang Yimou (Hős, A repülő tőrök klánja) rendkívül látványos és izgalmas új filmje egy 3D-s akcióthriller Matt Damon főszereplésével.

Egy elit osztag az emberiség utolsó harcát vívja a világ legikonikusabb építményén, a Nagy Falon… Videodrome máris elkészítette a film videókritikáját.

Érdekesség a film kapcsán, hogy egy ideje már formálódik a film ötlete. A sztorit Max Brooks találta ki, akinek az elrugaszkodott történetekért nem kell a szomszédba menni. Ő volt az, aki a Z világháború alapjául szolgáló könyvet megírta. A film ötletgazdája is ő, bár mellette többek között Edward Zwick is dolgozott a projekten.

Utóbbi szakember egyébként is bizonyította, hogy szereti a keleti dolgokat. Ő rendezte néhány évvel ezelőtt a Tom Cruise főszereplésével készült Az utolsó szamurájt. Zwick pedig nem csak a forgatókönyvön ügyködött, hiszen jó ideig úgy tűnt a rendezés is az övé lehet.

A Nagy Fal kritika


Végül ebből nem lett semmi, helyette inkább ismét Tom Cruise-zal dolgozhatott együtt a Jack Reacher második részén. Amikor Zwick ült a projekt rendezői székében, akkor Henry Cavill nevét pletykálták a főszerepre.

Igaz több nevet is emlegettek az előkészületek folyamán. Úgy tűnt, hogy Alexander Skarsgard, Benjamin Walker vagy akár Bryan Cranston is szerepet kaphat ebben a filmben. Végül az amerikai színészek közül Matt Damon és Willem Dafoe lett a befutó. – A rendezést pedig egy kínai szakember kapta, Zhang Yimou személyében.

Láttad már az új videónkat? Friss hírek a filmvilágból!

Facebook Comments
Megosztás