Törölték az Egy kutya négy élete bemutatóját

Törölték az Egy kutya négy élete bemutatóját

Egy kutya négy élete

A Universal visszakozik az Egy kutya négy élete (A Dog’s Purpose) forgatásáról kiszivárgott felvétel miatt, a stúdió törölte az amerikai díszbemutatóját a filmnek.

Durva, egyenesen sokkoló videó került fel a YouTube-ra néhány nappal ezelőtt az Egy kutya négy élete című film forgatásáról. A bő egy perces videó a film forgatásán készült, a felvétel tanúsága szerint egy szerencsétlen német juhászt próbálnak a háborgó vízbe dobni, aki látványosan küzd ez ellen, érthetően. Az idomár végül nagy nehezen csak a vízbe tudja dobni a szerencsétlen négylábút.

A videó nyomán hatalmas botrány kerekedett, a PETA bojkottot hirdetett a film ellen. A Universal bejelentésével erre nem lesz szükség, mivel a stúdió törölte a film amerikai díszbemutatóját.
A szóban forgó felvétel (KIZÁRÓLAG ERŐS IDEGZETŰEKNEK)

A felháborító eset miatt a PETA felszólította Lasse Halströmöt, a film rendezőjét, hogy sem ő, se az Egy kutya négy élete producere, Gavin Polone ne merészeljen soha többé állatokat használni a filmjeihez. Az American Human Society vizsgálatot indított az ügyben, a forgatás biztonságáért felelős dolgozót már fel is függesztették az eset miatt. A film IMDb oldalán jelenleg 1-es értékelésen áll a produkció, a kommentekből egyértelműen kitűnik, hogy a németjuhászos botrány miatt.

A stúdió nyilatkozata szerint Herculesnek semmi baja nem esett a forgatáson, bár nem hiszem hogy akadna olyan PR-os, aki mást merne mondani. Az eset érdekessége, hogy Hollywoodban bőven lehetett volna megfelelően kiképzett kutyát találni a felvételhez, akik még cifrább dolgokat is megcsináltak volna Hercules helyett.

A Freeman Film, a hazai forgalmazó nyilatkozata értelmében, a jelen állás szerint a hazai bemutatót nem érinti a botrány, az Egy kutya négy élete január 26-án bemutatásra kerül a hazai mozikban.

A Mozi Mánia App vezetőjének döntésének értelmében az Egy kutya négy élete című film adatlapja nem lesz elérhető a Mozi Mánia Appban, a Mozi Mánia YouTube csatornáján a film előzetese pedig úgynevezett Nem listázott állapotba került. A Mozi Mánia App munkatársai nem kívánnak olyan produkciót népszerűsíteni, ahol a forgatás során állatkínzásra került sor.

Láttad már az új videónkat? Friss hírek a filmvilágból!

Facebook Comments
Megosztás