Női droidok a Han Solo spinoff filmben?

Női droidok a Han Solo spinoff filmben?

Han Solo spinoff

A 2018-ra ígért Han Solo Star Wars film várhatóan mindenki kedvenc űrcsempészének háttértörténete mellett a messzi-messzi galaxis ez idáig még ismeretlen elemeit mutatja be nekünk. Például női droidokat.

Van-e neme a droidoknak? Nem túl gyakori kérdés. Elfogadható megállapítás, hogy C3PO vagy a Zsivány Egyes által bemutatott K-2SO férfias robotok, Star Wars filmben még nem is igazán találkoztunk kifejezetten nőies példányokkal. Az új Han Solo film ezt megváltoztathatja.

A Meet the Movie Press értesülései szerint ugyanis a Han Solo múltját bemutatni hivatott alkotásban fel fog tűnni a franchise első női droidja. Az előző héten hivatalosan is bejelentették, hogy a Flebag című Netflix sorozat főszereplője, Phoebe Waller-Bridge szerepet kapott a Han Solo filmben, és egy bizonyos CGI karaktert fog eljátszani, nagy valószínűséggel egy robotot.

Azt már láthattuk, hogy a Disney-féle Star Wars filmekben folyamatosan igyekszenek bővíteni a közönség kedvenc droidok csapatát, az Ébredő Erő BB-8-je és a már említett K-2 mind egyéni jellemű és kinézetű masinák voltak, nem lenne nagy meglepetés, ha a Han Solo filmben is felbukkanna egy újszerű, szerethető, humoros, és ezúttal női személyiségű robot.

A Klónok háborúja című animációs sorozatban már láthattunk női droidokat, kettőt is (BD-3000 és Bettie Bot VJ), de élőszereplős alkotásban még csupán férfias változatok szerepeltek. TC-14, a Baljós árnyak legelején feltűnő protokoll is egy férfiszínész hangján szólalt meg, még akkor is, hogyha egészen nőies volt. Az biztos, hogy ha Phoebe Waller-Bridge karaktere valóban egy hölgy android lesz, akkor az egy érdekes újítás lesz a Star Wars világban.

Hogy pontosan miben is különböznek a férfi és női droidok, azt még nem lehet tudni, azt viszont igen, hogy a Han Solo film jövőre jelenik majd meg, a Lenyűgöző teremtményekből és a Blue Jasmineből ismerős Alden Ehrenreich játssza a címszereplőt, Donald Glover pedig a fiatal Lando Carlissiant, mellettük pedig feltűnik még Woody Harrelson és Emilia Clarke is.

Láttad már az új videónkat? Friss hírek a filmvilágból!

Facebook Comments
Megosztás