Nyomd, bébi, nyomd – 2011 óta kész az év akciófilmjének forgatókönyve

Nyomd, bébi, nyomd – 2011 óta kész az év akciófilmjének forgatókönyve

Nyomd, bébi, nyomd

Edgar Wright-nak kultusza van. A rendező, aki a Haláli hullák hajnalá-t, a Vaskabátok-at és a Világvégé-t is rendezte, legújabb filmjét, a Nyomd, bébi, nyomd-ot (Baby Driver) az egyik legrangosabb észak-amerikai fesztiválon, az SXSW-n mutatta be a héten.

És egyúttal elárulta, hogy több mint hat éve dolgozik ezen a filmen. Az első beszámolók, és a szinte kivétel nélkül elragadtatott kritikák szerint nem tagadta meg magát, elképesztő műfaji kavalkádot hozott létre, sőt, lehet, hogy új műfajt alkotott: zenés akció-thrilkert készített sok poénnal.

„2011-ben fejeztem be a forgatókönyvet. És Josh Hamm-ről már akkor tudtam, hogy őt akarom az egyik gengszternek. Jamie Foxx, Kevin Spacey, Lily James meg Ansel Elgort csak fokozatosan szállt be. De mindenkit imádok, aki szerepel a Nyomd, bébi, nyomd-ban, és igazából a hosszú közös munka alatt sem tudtam teljesen megszokni a jelenlétüket. Sokat próbáltunk, de amikor az első forgatási napon Kevin Spacey elmondta az első mondatát, nem tudtam uralkodni magamon, az ég felé csaptam a két kezem, mint egy focista, és azt kiabáltam: Ezt a szöveget én írtam! És ő mondja! Nem tudtam fegyelmezni magam, pedig ezzel lehet, hogy ártottam kicsit a rendezői tekintélyemnek.”

– nyilatkozta a rendező.

Láttad már az új videónkat? Friss hírek a filmvilágból!

Facebook Comments
Megosztás