Superman aláírt a Mission: Impossible 6 egyik szerepére

Superman aláírt a Mission: Impossible 6 egyik szerepére

Mission: Impossible 6

Gőzerővel folyik a Mission: Impossible 6 forgatásának előkészületei, ennek legújabb jele, hogy Christopher McQuarrie rendező bejelentette egy újabb fontos szereplő szerződtetését a filmhez.

McQuarrie az insagramján, elég szűkszavúan jelentette be, hogy Henry Cavill is szerepet kapott az M:I 6-ban. A színészt legtöbben Clark Kent-ként ismerik, első alkalommal a 2013-as Az acélember moziban alakította Supermant.

A 17 éves Henryt Dennis Berry rendező fedezte fel 2000-ben. Filmes debütálására 2001-ben került sor a Laguna című ifjúsági drámában. Az áttörést a Monte Cristo grófja című film hozta meg számára 2002-ben James Caviezel és Kevin Reynolds oldalán. 2006-ban a Tristan és Izolda című romantikus kalandfilmben szerepelt. Több nagy sikerű mozi főszerepére is számításba került, de végül a Batman:Kezdődik! főhősét Christian Bale, a Superman visszatér Clark Kent-jét Brandon Routh-ot és a Casino Royale 007-es titkos ügynökét végül Daniel Craig alakította.

Az utóbbi szerepre a film rendezője Cavillt túl fiatalnak tartotta. 2005-ben az Empire Magazine “Hollywood legpechesebb színészének” választotta. Ezt a címet még inkább kiérdemelte, mikor a hatalmas világsikert arató Alkonyat című romantikus vámpír filmben Edward Cullen szerepét Robert Pattinson kapta helyette. Habár a filmadaptáció alapjául szolgáló regények írónője, Stephenie Meyer a szereplőválogatások megkezdése előtt úgy nyilatkozott, hogy Cavill az egyetlen színész, akit a szerepben el tudna képzelni. Amikor a Summit Entertainment 2007-ben megvásárolta a jogokat, Meyer úgy vélte, „elveszti a tökéletes Edwardot”, mivel Cavill akkor már 24 éves volt.

A 2007-es Csillagpor című fantasyben Michelle Pfeiffer, Claire Danes és Robert De Niro társaságában tűnt fel a mozivásznon. 2007-től a Tudorok című történelmi sorozatban Charles Brandon, Suffork első hercegének szerepében, a VIII. Henriket megformáló Jonathan Rhys Meyers partnere volt.

Henry Cavill szerepéről egyelőre természetesen semmit nem árult el a rendező, Christopher McQuarrie. A színész Tom Ceuise, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Jeremy Renner, illetve Vanessa Kirby mellé írt alá, a Mission: Impossible 6 első forgatási napja április 10-én lesz Párizsban.

Láttad már az új videónkat? Friss hírek a filmvilágból!

Forrás: Wikipedia

Facebook Comments
Megosztás